Merhaba dostlarımız…
Memleketim Ardahan’dan 35 yıl önce geldim.10 sene boyunca farklı iş deneyimlerim oldu. Çevremdeki insanların teşvikiyle, Bornova Yakaköy’de 12 yıl önce eşimle beraber bahçemizde yöresel yemekleri yapmaya başladık.
Yöresel yemeklerle birlikte Ardahan’dan getirilen çiçek balını, kaşarı, peynirleri kahvaltımızda tattırmaya başladık, unutulmuş yemekleri de yeni nesillere sunduk.
Ardahan Kafkas mantımız (hinkal), kaz menümüz (bulgur pilavı, ekşi marmelatı, patates buğlaması, pişi) tatmaya ve görmeye değerdir. Kapalı alanımız 80 kişilik, açık alanımız 210 kişiliktir. Mekanımızda yaz-kış hizmet vermekteyiz. 18 çeşit kahvaltımızda (serpme), haşlama yumurta, sahanda yumurta ve çeşitleri, peynir, tulum peyniri, çiçek balı, zeytin ve reçel çeşitlerimiz, peynir eritmemiz, mıhlamamız, kavurmamız, köftemiz, yöresel çorbalarımız ile yöresel hamur işlerimiz olan ketemiz, fesellimiz bulunmaktadır.( Kahvaltımızdaki tüm süt ürünleri Ardahan’dan gelmektedir)
Bugün İzmir’de yaşayan Ardahanlılar kadar Ardahan kültürünü merak eden İzmirli ve diğer kent yurttaşlarımıza özellikle Ardahan yemekleri sunarak Ardahan ile İzmir arasındaki kültür köprüsünün bir ayağını tamamlamak istedik ve bunda da başarılı olduk. Bu başarımızda ki en büyük pay siz konuklarımızındır.
Sizlerin eleştiri, öneri ve talepleriyle kalitemizi devamlı geliştirmek vizyonumuzdur.
Sadece yöresel yemekler ile değil her türlü yemekli toplantılarınızda da sizlere hizmet vermekteyiz.
Ben Özkan Demir, eşim Tülay, çocuklarımız Tuğçe ve Bilal Can, kahvaltı ve mantı evimizin sıcak ve samimi ortamını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duymaktayız.
Saygılarımızla…